måndag 19 december 2011

torsdag 15 december 2011

måndag 12 december 2011

Julbord i Marbella

Ja restaurangen ligger inte i Marbella utan mellan Marbella och Puerto Banus, ett så tjusigt ställe!
Vi slogs av all den goda maten som var uppdukat på ett mycket inbjudande sätt. Alla ville hugga in med en gång ,men vi fick ett glas glögg först och vi väntade på kollegor som tagit egna bilar och inte åkte buss med oss andra. Som jag skrev tidigare träffades vi på kontoret först, minglade med glögg, vin och öl för de som ville ha. Vi skulle ju ha en aktivitet också, en som "alla" kunde och skulle vara med på, det blev collage med julmotiv så klart. Först närmade sig folket med skeptsis, ska man "leka", men när en började så kom andra efter, jättekul! Tanken var att svenskar och norrmän skulle göra collaget tillsammans, lite samarbete länderna emellan och så blev det. Nu pryder det vår vägg i den nya kontorsdelen vi fått. Jag ska ta hjälp av en datakunnig som ska visa mig hur man sätter in bilder, jag blir så frustrerad över att jag inte kan det själv än. Mycket att lära!

Maten på julbordet ska vi inte klaga på, vällagat, gott och rikligt, ( men revbenen tog slut) det får väl inte hända på buffeer, sillen smalt i munnen, janssonen var så krämig och skinka, sylta och pastej, korv och olika röror var bara så gott! Olika tårtor och gröt så klart, osten höll jag på att glömma, alla var så mätta och belåtna, snapsen kom bara man höjde handen lite, bra service.

Medan vi smälte maten fick cheferna leka lite, flytta bomull med näsan, man satte lite vaselin på nästippen,  äta upp godissnöre utan att få använda händerna, vi tittade och hejade på.

Senare kom dansen igång och till och med jag blev upplockad att dansa, som en tjej sa, "jag vet att du gillar att dansa". När bussen kom kl 01,00 var det ingen som egentligen ville åka hem men det var nog ganska lagom i alla fall.   Jag kände mig så nöjd med kvällen.

fredag 9 december 2011

Julbord

Så härligt! Vi ska på julbord i morgon!

Tänk vad man kan längta efter svensk mat, svenskt julbord i dessa tider. Det vattnas redan i munnen på mig av allt gott vi ska äta och dricka. Vårt företag är generöst så vi vet att det inte sparas på förplägnaden.

Vi ska träffas först på kontoret för glögg, mingel, och en aktivitet, vad det är får ni veta senare,
sen blir vi bussade till en fin restaurang i Marbella som alltså har svenkt julbord!

Vi har några fotbollsentusiaster på jobbet, dom avstår julbordet för El Clasico spelas i morgon. En mycket viktig match mellan Barcelona och Real Madrid. Ja,ja, alla har vi våra intressen! Min är mat, vin och goda vänner.

Jag återkommer för att berätta hur det blev, hoppas på lite foton men håll tillgodo med reklamen för restaurangen!

GOD JUL





måndag 5 december 2011

2,a Advent

Nu börjar jag  känna mer julstämning. Det har blivit lite kallare då det blåst en del men är fortfarande varmt på dagen då solen är framme. Nina och hennes vän Per skulle bjuda på adventsmiddag på Ninas takterass. Vi blev ombedda att ha med en filt och klä oss varmt  då det blir kyligare på kvällen. Sagt och gjort, jag hade  en gosig fleecefilt och jag frös inte. Det var en nybliven vän med oss, en spanjor, han tyckte vi var exotiska som ville sitta ute. Ja, vi blir nog betraktade som lite "underliga" ibland! Maten var förträfflig, stek med god sallad och bröd, vinet flödade, kanske därför vi inte frös? *L*L*
Vi har alltid så mycket att prata om, det är trevligt.

  Men vi som trivs så bra här, vi som har sökt oss till solkusten, vi har lite svårt att förstå vår vän, spanjoren, han vill nämligen  flytta till sverige ett tag för att söka lyckan där! Visst, är man mellan två jobb är det klart att man provar olika vägar, han är modig tycker jag som vill prova sverige, han har en kompis som flyttar med honom, men jag tänker ju på varför jag valde spanien, klimatet! Undra om det är svårt för en spanjor att förstå mörkret och kylan vid denna årstiden? Men å andra sidan är ju våren och sommaren  så fantastiskt i stället! Ja, jag hoppas verkligen att dom kommer att trivas. Och det finns ju returbiljetter.





Jag njöt av varm glögg när jag kom hem igen, en go avslutning på en go dag o kväll.